Holistische massage

Wat is een holistische massage?

Een Holistische Massage helpt bij het in balans komen van lichaam en geest. Laat je je regelmatig masseren dan verhoogt dit je weerstand, krijg je meer energie en soepele spieren. Tijdens en na een massage worden overtollige spanning en afvalstoffen afgevoerd waardoor je weer lekkerder in je vel komt te zitten. Het zenuwstelsel wordt tot rust gebracht en de doorbloeding gestimuleerd. Energieblokkades kunnen worden opgeheven en er worden stoffen aangemaakt (oxytocine en endorfine) die je geluksgevoel verhogen en stress bestrijden.

Hoe ziet een massagesessie er uit?

w

Het voorgesprek

Voorafgaand aan de massage hebben we een gesprek waarin we bespreken wat de klachten en/of behoeften zijn. Ik stel een aantal vragen om vast te stellen waar ik rekening mee moet houden tijdens de massage. Aan de hand van deze informatie beslissen we samen welke massage het best past bij jou op dit moment.

De masssage

Gedurende de massage maak ik gebruik van verschillende massagetechnieken waaronder:  waarnemend voelen, strijkingen, knedingen, drukpunten, tapotage, chakra healing en holistic pulsing.

Ik neem uitgebreid de tijd voor je en stem me af op jou.

w

Het nagesprek

Ten slotte volgt er een kort nagesprek waarin we jouw belevingen bespreken en waarin ik vertel wat eventuele nawerkingen kunnen zijn van de massage.

Holistische Massage op maat

Vanaf 75 min

We bespreken voordat de behandeling begint waar je behoefte aan hebt…

Ontspannings massage

Vanaf 75 min

Behoefte aan totale, diepe ontspanning?

Een ontspanningsmassage is een cadeautje voor mensen met én zonder klachten…

Holistische massage voor vrouwen

Vanaf 90 min

Merk je dat je steeds maar doorgaat op de automatische piloot? Dat je altijd ‘aan’ staat? Je zou beter je grenzen willen aangeven, in je werk of in je relaties, maar vindt het soms al lastig te voelen waar jouw grenzen liggen…

Massage bij HSP

Vanaf 75 min

Hoog Sensitieve Personen (HSP of hoog gevoeligen) hebben een gevoeliger zenuwstelsel dan de gemiddelde mens. Ze nemen over het algemeen meer details en signalen op. Een HSP is daardoor ook meer dan gemiddeld gevoelig voor indrukken en prikkels.

Positieve effecten van een massage:

N
Vermindert stresssymptomen en vermoeidheid
N
Vermindert je spierspanning en helpt je deze spanning te voelen
N
Verbetert de bloedsomloop en stofwisselingsprocessen in je lichaam
N
Helpt bij burn-out symptomen
N
Maakt je bewust van gevoelens en emoties
N
Helpt bij slaapproblemen
N
Zorgt voor versterking van je immuunsysteem
N
Helpt je om minder in je hoofd te zitten en meer in je lijf
N
Verbetert je concentratievermogen(ADD/ADHD)
N
Leidt tot betere leerprestaties
N
Je blijft langer mooi door een beter doorbloeding van de huid

Holistische Massage op maat

We bespreken voordat de behandeling begint waar je behoefte aan hebt, waar je in je lichaam spanning ervaart of welke klachten er zijn. Hier pas ik de massage op aan waardoor geen behandeling hetzelfde is.

Ontspanningsmassage

Behoefte aan totale, diepe ontspanning?

Een ontspanningsmassage is een cadeautje voor mensen met én zonder klachten. Behalve de genoemde voordelen activeert een ontspanningsmassage het zelfgenezend vermogen van ons lichaam. Tijdens deze massage vloeien spanningen die werden opgebouwd weg en komt de geest tot rust. De massage werkt ook preventief, zorgt dat stress en vervelende situaties makkelijker worden los gelaten en niet opgeslagen in het lichaam.

Holistische massage voor vrouwen, thuiskomen bij jezelf

Merk je dat je steeds maar doorgaat op de automatische piloot? Dat je altijd ‘aan’ staat? Je zou beter je grenzen willen aangeven, in je werk of in je relaties, maar vindt het soms al lastig te voelen waar jouw grenzen liggen. Je zou anders willen reageren op jezelf en jouw omgeving, leiding willen nemen over je eigen leven. Thuiskomen bij jezelf.

Heb je het gevoel dat je niet jouw eigen pad bewandelt?

Mis jij diepe verbinding met jezelf (en anderen)? 

Wil je jouw innerlijk vuur laten oplaaien? 

Het begint bij voelen wat er in jou leeft. Door middel van oefeningen en massage help ik jou stil te staan bij jouw kracht, zachtheid en diepe verlangen.

Massage bij HSP

Hoog Sensitieve Personen (HSP of hoog gevoeligen) hebben een gevoeliger zenuwstelsel dan de gemiddelde mens. Ze nemen over het algemeen meer details en signalen op. Een HSP is daardoor ook meer dan gemiddeld gevoelig voor indrukken en prikkels.

Alle indrukken worden uitgebreider en intensiever gefilterd, wat tot gevolg heeft dat een HSP sneller overprikkeld raakt. Ook komt het regelmatig voor dat ze stemmingen en gevoelens ervaren van andere mensen, dit kan heel verwarrend zijn omdat dit meestal onbewust gebeurt.

Ongeveer 1 op de 5 mensen is hoog sensitief.

Massage kan hoog sensitieve mensen (volwassenen en kinderen) helpen om beter met hun gevoeligheid om te gaan. Door middel van deze rustige massage met lange langzame strijkingen leer je weer bewust je lichaam te voelen. Niet alleen fysiek, maar ook op diepere lagen. Door bewustwording en het leren accepteren van de hoog sensitiviteit wordt wat eerst als last ervaren werd, gezien als een kwaliteit of gave.

Welke effecten kun je verwachten na deze massage?
  • Kalmering van het zenuwstelsel.
  • Vermindering van stresshormonen.
  • Vergroting van de (innerlijke) balans.
  • Meer bewust van eigen grenzen.
  • Massage vergroot het zelfbewustzijn.