Ik zie jou

In mijn werk als massagetherapeut is sensitiviteit mijn kracht. Bij mij op de massagetafel, maar ook tijdens de gesprekken die we voeren, mag jij er volledig zijn met alles wat er in jou speelt.   

Ik ben uitnodigend, kijk, luister en voel en zet mensen in beweging.

Ik zie jou!     

Mijn naam is Sanne Mooijman, geboren in Den Haag in 1976.

Grenzen

Als klein meisje wist ik al hoe ik het beste de harmonie kon bewaren. Door goed naar mijn omgeving te kijken en aan te voelen wat anderen nodig hadden, probeerde ik iedereen zich zo prettig mogelijk te laten voelen. Ik gebruikte onbewust mijn sensitiviteit om mezelf staande te houden. Zo leek ik door het leven te wandelen, maar ondertussen vond ik het moeilijk om mijn eigen grenzen te voelen, laat staan aan te geven.

Uit mijn hoofd in mijn lijf

Als volwassen vrouw liep ik nog steeds tegen verwachtingen van anderen aan, tegenover wat ik zelf nou eigenlijk wilde. Dit uitte zich in piekeren, slecht slapen en lichamelijke klachten. Ik merkte dat het vele nadenken mij niet hielp, want na elk antwoord kwam er weer een nieuwe vraag op in mijn hoofd. Ik wilde uit mijn hoofd in mijn lijf, want ergens wist ik: Mijn lichaam weet het wel..

Intuïtie

Door middel van lichaamsgerichte therapie, yoga en dansen werd ik me steeds bewuster van wat ik voelde en durfde steeds meer te vertrouwen op mijn intuïtie. Intuïtie wat niet voor niets ‘gut feeling’ wordt genoemd. Zo leerde ik beetje bij beetje om bij mezelf te blijven en mijn grenzen aan te geven, ook in contact met de ander. Tijdens een opleiding tot yoga docent kwam er een klein stukje massage en aanraking aan bod en ik merkte dat daar mijn gevoel naar uitging. Er volgde een massagecursus, de opleiding tot Holistisch Masseur en de HBO-opleiding Massagetherapie aan de Holos Academie in Utrecht. Hier leerde ik steeds meer thuiskomen in mijn lijf. Onprettige gevoelens niet negeren, wegpoetsen of verdoven, maar ze de ruimte geven.

Ik leerde steeds meer thuiskomen in mijn lijf.

kom in contact

Door middel van massage en aandachtvolle aanraking, help ik je contact te maken met jouw lijf. Dit helpt je meer inzicht te krijgen in jouw innerlijke wereld. Bewuster te worden van gevoelens, gedachten en gedrag. Hierbij heb ik aandacht voor dat wat er loskomt aan emoties en gedachten en begeleid ik je in jouw bewustwordingsproces. Dit inzicht kun je meenemen in jouw dagelijks leven.